
انواع روش های کود آبیاری
نوامبر 17, 2021
هیومیک اسید چیست؟
نوامبر 17, 2021
راوین تجارت نوین ایده با تیم فنی قوی خود همواره از بهترین منابع اروپا، آسیا و استرالیا برای کشاورزان عزیز کودهای لازم را فراهم می کند
نقش عنصر فسفر برای گیاهان
فسفر به عنوان دومین عنصر معدنی برای همه گیاهان به منظور رشد سالم ریشه ، گلدهی مناسب و میوه دهی با کیفیت ، مورد نیاز می باشد. در این راستا کود سوپر فسفات ساده به عنوان یکی از روشهای مؤثر و مورد تأیید برای تأمین فسفر مورد نیاز گیاهان به کار میرود. سوپرفسفات ساده با ارائه مقادیر مناسب از فسفر و گوگرد به گیاهان در بهبود کیفیت و افزایش عملکرد محصولات مؤثر می باشد.
تاثیر گوگرد بر جذب فسفر
از آنجائیکه بیشترین تأثیر بر جذب فسفر، میزان pH خاک است، استفاده از کودهای حاوی گوگرد مانند کود فسفات ازته توصیه می شود. چراکه حضور عنصر گوگرد در این کود علاوه بر تامین گوگرد عنصری باعث تعدیل موضعی pH در محیط اطراف ریشه گیاه می گردد. و در نهایت موجب جذب عنصر فسفر حتی در خاک های رسی و یا خاک های قلیایی و آهکی می گردد.

کمبود فسفر در گیاهان
تشخیص کمبود فسفر دشوارتر از نیتروژن یا پتاسیم است.
محصولات زراعی معمولاً هیچ علامت آشکاری از کمبود فسفر به جز توقف کلی گیاه در طول رشد اولیه ندارند. تا زمانی که کمبود بینایی تشخیص داده شود، ممکن است برای اصلاح در محصولات یکساله دیر باشد.
برخی از محصولات زراعی مانند ذرت، در صورت کمبود فسفر تمایل به تغییر رنگ غیر طبیعی دارند. گیاهان معمولاً به رنگ سبز مایل به آبی تیره در می آیند و برگها و ساقه آنها ارغوانی می شود.
درجه ارغوانی تحت تأثیر ترکیب ژنتیکی گیاه است و برخی از هیبریدها تغییر رنگ بسیار بیشتری نسبت به سایرین نشان می دهند. رنگ ارغوانی به دلیل تجمع قندهایی است که به سنتز آنتوسیانین (رنگدانه ارغوانی رنگ) که در برگ های گیاه وجود دارد، کمک می کند.
فسفر در گیاهان بسیار متحرک است و در صورت کمبود، ممکن است از بافت قدیمی گیاه به مناطق جوان و فعال در حال رشد منتقل شود. در نتیجه، همانطور که گیاه بالغ می شود، فسفر به نواحی باردهی گیاه منتقل می شود، جایی که نیازهای انرژی بالا برای تشکیل دانه و میوه مورد نیاز است.
کمبود فسفر در اواخر فصل رشد بر رشد بذر و بلوغ طبیعی محصول تأثیر می گذارد. درصد کل مقدار هر ماده مغذی جذب شده برای فسفر در اواخر فصل رشد بیشتر از نیتروژن یا پتاسیم است.
میزان رطوبت خاک در زمان استفاده، تأثیر بسزایی روی میزان فسفر در دسترس گیاه در طول فصل می گذارد.

از آنجایی که عنصر فسفر از نظر شیمیایی بسیار واکنش پذیر است، در طبیعت یافت نمی شود، بلکه به عنوان یک ترکیب شیمیایی است. این یون ها در محلول خاک آزاد می شوند و توسط ریشه گیاه جذب می شوند.
وقتی دما خاک و میزان تهویه آن کاهش مییابد، جذب فسفر توسط گیاه کم میشود. در هوای سرد کودهای آغازین که دارای فسفر محلول در آب هستند، به احتمال زیاد بیشتر موجب افزایش رشد محصول میشوند. رطوبت و تحکیم مازاد خاک موجب کاهش اکسیژن خاک شده و توانایی ریشههای گیاه را برای جذب فسفر خاک کم میکنند. تحکیم میزان هوای خاک را کم کرده و فضای متخلخل در اطراف ریشه را کاهش میدهد. نتیجه آن میشود که جذب فسفر و رشد گیاه نیز با مشکل مواجه میگردد. همچنین خاکهایی ک با تحکیم مواجه هستند، میزان حجمی از خاک را که ریشه توانایی نفود در آن دارد کاهش داده و در نتیجه دسترسی ریشه به فسفر خاک کم میشود.